torsdag den 5. november 2009

Pizza

Jeg synes at pizza er sådan en dejlig uformel spise… Kærestens er berømt for sin tynde sprøde pizza, så det var hvad gæsterne og jeg fik i lørdags.

Grundopskrift på pizzadej
Til 2 stk

20 g gær
300 g hvedemel type 00 (alternativt durumhvedemel)
400 g durumhvedemel
4 dl vand
4 spsk olivenolie
2 tsk salt

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og det meste af melet og ælt til der opnås en glat og smidig dej - Der skal ca. æltes i 5 min, det er det der gør forskellen! Brug evt. mere mel efter behov.
Stil dejen til hævning i ca. 2 timer, herefter er den klar til brug

Grundopskrift på tomatsauce
Til 2 stk

1 ds flåede tomater - kvaliteten er meget afgørende for resultatet
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld basilikum
1 skvæt god olivenolie
salt og peber

Hvis det er gode hele flåede tomater, så hæld dem på en skål og riv dem fra hinanden med fingrene, de skal endeligt ikke findeles.
Bland tomater med hakket hvidløg og fintsnittet basilikum. Smag til med salt, peber og olivenolie og voila en suveræn enkel og god tomatsauce er lavet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar