torsdag den 26. november 2009

Kirsebærsauce

Skovridergårdens kirsebær (Den grønne syltebog, Tørsleffs Husmoder Service)

Bedømmelse: *****
Disse kirsebær er simpelthen pragtfulde. Det er et stort arbejde at få kirsebær-kernerne ud af stenene, men det belønner sig - de har en lækker, let bitter, marcipanagtig smag - MUMS.
Til vaniljeis med hakket mørk chokolade, som på billedet, er opskriften perfekt. Til ris a la manden ville jeg nok komme lidt mindre sukker i. Rommen giver en lækker, lækker smag.

1 kg modne kirsebær
750 g sukker
2 dl rom
Atamon

Kirsebærrene udstenes, kirsebærstenene knuses og den lille fine kerne tages ud. Jeg havde mest held med en nøddeknækker… men prøv dig frem. Kirsebærrene, kernerne og sukker bringes langsomt i kog, og koger i få minutter. Det skummes, og der tilsættes 1 tsk. atamon. Herefter afkøler det, og derefter tilsættes rommen. Saucen hældes på atamonskyllede glas og kan snildt opbevares indtil jul.
Velbekomme og NAM NAM
/ Smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar