søndag den 15. november 2009

Brændende kærlighed anno 2009

Bedømmelse: ****
Brændende kærlighed på en kold efterårs-hverdag, så bliver det ikke meget bedre! Denne variation er en sundere udgave af klassikeren, men der er stadig masser at god smag.

Til 2 pers

6 stk bacon
3 æbler
3 mellemstore rødløg
2 gulerødder
1 persillerod
1 pastinak
2 kartofler
1-2 dl mælk
lidt frisk timian
lidt smør og olie
salt og peber

Skær æblet i både og befri det for kernehuset. Skær rødløget i både. Læg æbler og løg i et ildfast fad hver for sig. Drys æblerne med lidt sukker (hvor meget afhænger af hvor syrlig sorten er). Læg små smørklatter på løgene og drys med lidt timian. Bag æbler og løg i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min til æblerne er karamelliserede og løgene har taget farve.

Skræl og skær rodfrugterne i mindre stykker. Gulerødderne skal være i lidt mindre stykker end resten, da disse skal have mest. Kog rodfrugterne til de er møre i vand uden salt.

Steg bacon til den er gylden og sprød.
Mos rodfrugterne med et piskeris (elektrisk hvis du foretrækker den fin frem for grov). Tilsæt lidt smør og mælk indtil at mosen er luftig. Smag til med salt og peber.

Anret mos med bagte karamelliserede æbler, løg og bacon.
Velbekomme
/smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar