mandag den 9. november 2009

Oksefilet med balsamico, rucola og granatæble

Bedømmelse: ******
Denne ret er helt fantastisk. Granatæblet og rucolaen giver bøffen kant og en dejlig friskhed. Perfekt til gæstemad.
Retten er fra Alt for Damerne fra Charlotta Tveen Hansen som har restauranten Due Papaveri sammen med sin Italienske mand.

Til 4 personer.

4 stykker parmaskinke (eller anden lufttørret skinke)
4 bøffer af oksefilet a ca. 150 g
1 spsk smør
ca. 3 dl kalvebouillon eller fond
2 spsk balsamico
1 spsk sukker
½ tsk muskatnød
lidt kartoffelmel
salt og peber
1 granatæble
100 g rucola

Sæt et stykke parmaskinke fast med en tandstikker på hver oksefilet. Tag kernerne ud af granatæblet, ved først at skære det over på midten, dernæst presse granatæblet lidt, hvorefter det er let at få kernerne ud.

Brun bøfferne i lidt smør på en pande et par minutter på hver side. Tilsæt fond og balsamico, derefter sukker og muskatnød og lad det hele simre 1 minut. Tag kødet op og jævn saucen med kartoffelmel, smag til med salt og peber.
Servér bøfferne på rucola, med sauce over og pyntet med granatæblekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar