mandag den 16. november 2009

Grillede rejer med aïoli og mangosalsa

Bedømmelse: *****
Det er min absolutte favorit forret. Lækre rejer, dejlig frisk salsa og fantastisk hvidløgsmayonnaise, serveret med en frisk kølig hvidvin, dejligt brød... og jeg er i himlen!
Retten evt. kan opgraderes med jomfruhummer.

Til 4 personer
Der er tre elementer som skal laves til denne forret. Lav dem i følgende rækkefølge:

Mangosalsa:
1 mango
1 avocado
1 mellemstort rødløg
1 rød chili
lidt frisk koriander
citronsaft
salt og peber

Skær mango og avocado i mindre ensartede stykker. Tilsæt finthakket rødløg. Skær chilien i små fine strimler. Hak korianderen. Rør det hele sammen til en salsa og smag til med citron, salt og peber.

Aïoli:
2 pasteuriserede æggeblommer
3,25 dl smagsneutral olie (jeg foretrækker en blanding af rapsolie og olivenolie)
4 fed hvidløg
citronsaft
salt

Blend æggeblommer, presset hvidløg og lidt salt. Hæld det over i en skål og tilsæt olien i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Efterhånden vil mayonnaisen blive tyk. Rør citron i og smag til med salt.

16-24 tigerrejer
8 træspyd
godt brød
frisk kølig hvidvin

Klip rejerne op og fjern den sorte tarm fra ryggen. Sæt 2-3 rejer på hvert spyd og grill rejerne til de er røde på hver side.
Server mangosalsaen med tigerrejespyd, aïoli, godt brød og kølig hvidvin.

Velbekomme
/smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar