søndag den 8. november 2009

Krydret tomatsuppe med sesam-birkes stegte rejer

Bedømmelse: ****(*)
Dejlig krydret sund forret. Spis den gerne med lidt brød til.

Til 4 personer

2 skalotteløg
2 ds. hk tomat
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 chili
ca. 3 dl grøntsagsbouillon
12-16 store rejer
blå birkes og sesam
Lidt basilikum
Lidt frisk timian til pynt
Olie
salt og peber

Hak hvidløg og skalotteløg. Svits det i lidt olie med spidskommen og knuste korianderfrø. Tilsæt tomat og chili, og blend suppen. Tilsæt nu bouillonen indtil den rette konsistens er opnået, suppler evt. med vand. Giv suppen et opkog. Tilsæt hakket basilikum og smag til med salt og peber og eventuelt mere chili. Vær opmærksom at den bliver stærkere, jo længere tid den får lov til at stå.
Fjern den sorte streng fra rejerne og bland dem med sesam, birkes og olie i en lille skål. Steg rejerne.
Server suppen med rejer på toppen pyntet med lidt timian

Ingen kommentarer:

Send en kommentar