onsdag den 7. oktober 2009

Pasta Pesto

Bedømmelse: *****
Dette er en helt fantastisk hverdagsret. Den er yderst nem at lave, tager kort tid og smagen er helt i top. Eneste minus er at den er meget fed, men med appelsinsalaten til opvejes dette.
Pestoen kan desuden bruges til sandwich, ost som dressing og meget andet.

Til 2 pers

Pesto:
1 bdt. basilikum
1 ½ fed hvidløg
4 spsk pinjekerner
100 g hel parmesan
ca. 2 dl god olivenolie
1-2 tsk salt

Rist pinjekernerne gyldne. Skær parmesanen i mindre stykker og blend den med pinjekernerne, hvidløg, basilikum og olie. Den skal være tyk og lækker i konsistensen. Smag til med salt.

4 skiver parma- eller seranoskinke
Fuldkornsspagetti

Kog pastaen i letsaltet vand. Bland pesto, pasta og skinken sammen.


NB: På billedet afprøvede jeg at tilføje rucola -ingen udpræget succes. Men til gengæld er appelsinsalaten fortrinlig frisk som tilbehør.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar