lørdag den 17. oktober 2009

La Torre, Bronello


Bedømmelse: *****
Fantastisk mad, betjening og romantiske omgivelser.

Stedet ligge lidt langt væk fra al ting (ca. 8 km. fra Saluzzo), men det er helt bestemt en rejse værd. Vi gav ca. 100 euro for 2 pers. inkl. forret, hovedret, oste, dessert, kaffe og 1 flaske vin. Kortet er italiensk og på stedet snakker de kun italiensk (den japanske kok kan dog en smule engelsk), så det var lidt af en udfordring at bestille.

Vi sad ude, på trods af vejret. Vi var de eneste på den belyste terrasse -tjenerne har sikkert tænkt tossede nordboere. Men det var så hyggeligt, med levende lys på bordet, fontæne og udsigt til de grønne bjerge og tårnet som har lagt navn til stedet.

Som de fleste restauranter i Piemonte havde de et udsøgt vinkort -vi valgte en langhe nebbiolo -min yndlingsvin!

Vi fik lækker, delikat antipasti. Seks forskellige slags, heriblandt zucchiniblomst med hollandaisesauce, asparges i butterdej, vitello tonnato, carne cruda og tomatsalsa med pesto.

De skulle efter sigende have noget fantastisk lækkert pasta, men vi havde ikke plads i maverne - hvorfor vi bliver nødt til at vende tilbage...

Til hovedret fik jeg en dejlig hvid fisk indbagt i vinblade og kæresten fik noget lækkert lam.

Men det bedste var restaurantens helt uforglemmelige ostebord. Der var et utal af lækre oste opdelt i ko og ged. Vi fik fire styks hver, som vi selv udvalgte - og hvilket kun kostede 4 euro pr mand!

Dernæst afsluttede vi først med rigtigt gode desserter og kaffe! Til kaffen kom ejeren ud med hans hjemmebrændte Grappa, som vi efter at have forsikret ham om at vi ikke var i bil, fik hele tre af.

En helt uforglemmelig aften, i ukrukkede dejlige omgivelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar