Ingredienser
200 g grødris
1 dl vand
1,4 L sødmælk
1/2 tsk salt
250 g let ristede mandelsplitter
1,25 dl sherry
200 - 300 g flormelis? Opskriften siger 400 g?
2 vanillestænger
1 L piskefløde
1 hel mandel
Risengrød
Kog grødrisene op med vand og salt. Tilsæt sødmælk, kog nænsomt op.
Sæt i 200grader varm ovn med låg i ca 30 min
200 g grødris
1 dl vand
1,4 L sødmælk
1/2 tsk salt
250 g let ristede mandelsplitter
1,25 dl sherry
200 - 300 g flormelis? Opskriften siger 400 g?
2 vanillestænger
1 L piskefløde
1 hel mandel
Risengrød
Kog grødrisene op med vand og salt. Tilsæt sødmælk, kog nænsomt op.
Sæt i 200grader varm ovn med låg i ca 30 min
Næste morgen (eller når grøden er HELT kold) blandes grøden med
smuttede, hakkede mandler - husk at tage 1-2 (for en sikkerheds skyld) fra! Vi har prøvet en jul hvor mandlen lå på køkkenbordet...
1,25dl. sherry, gerne mørk, fx
Bland vanillen med sukkeret
1 l stiftpisket piskefløde
Bland vanillen med sukkeret
1 l stiftpisket piskefløde
hældes op i to skåle, (så man ikke bliver dårlig, når man skal spise sig frem til mandlen)
HUSK AT KOMME DEN HELE MANDEL I I HVERT FALD DEN ENE SKÅL!!!
Spises i vores familie med KOLD kirsebærsovs til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar