Bedømmelse: *****
Det er min absolutte favorit forret. Lækre rejer, dejlig frisk salsa og fantastisk hvidløgsmayonnaise, serveret med en frisk kølig hvidvin, dejligt brød... og jeg er i himlen!
Det er min absolutte favorit forret. Lækre rejer, dejlig frisk salsa og fantastisk hvidløgsmayonnaise, serveret med en frisk kølig hvidvin, dejligt brød... og jeg er i himlen!
Retten evt. kan opgraderes med jomfruhummer.
Til 4 personer
Til 4 personer
Der er tre elementer som skal laves til denne forret. Lav dem i følgende rækkefølge:
Mangosalsa:
1 mango
1 avocado
1 mellemstort rødløg
1 rød chili
lidt frisk koriander
citronsaft
salt og peber
Skær mango og avocado i mindre ensartede stykker. Tilsæt finthakket rødløg. Skær chilien i små fine strimler. Hak korianderen. Rør det hele sammen til en salsa og smag til med citron, salt og peber.
Aïoli:
2 pasteuriserede æggeblommer
3,25 dl smagsneutral olie (jeg foretrækker en blanding af rapsolie og olivenolie)
4 fed hvidløg
citronsaft
salt
Blend æggeblommer, presset hvidløg og lidt salt. Hæld det over i en skål og tilsæt olien i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Efterhånden vil mayonnaisen blive tyk. Rør citron i og smag til med salt.
16-24 tigerrejer
8 træspyd
godt brød
frisk kølig hvidvin
Klip rejerne op og fjern den sorte tarm fra ryggen. Sæt 2-3 rejer på hvert spyd og grill rejerne til de er røde på hver side.
Server mangosalsaen med tigerrejespyd, aïoli, godt brød og kølig hvidvin.
Velbekomme
/smageskeen
Mangosalsa:
1 mango
1 avocado
1 mellemstort rødløg
1 rød chili
lidt frisk koriander
citronsaft
salt og peber
Skær mango og avocado i mindre ensartede stykker. Tilsæt finthakket rødløg. Skær chilien i små fine strimler. Hak korianderen. Rør det hele sammen til en salsa og smag til med citron, salt og peber.
Aïoli:
2 pasteuriserede æggeblommer
3,25 dl smagsneutral olie (jeg foretrækker en blanding af rapsolie og olivenolie)
4 fed hvidløg
citronsaft
salt
Blend æggeblommer, presset hvidløg og lidt salt. Hæld det over i en skål og tilsæt olien i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Efterhånden vil mayonnaisen blive tyk. Rør citron i og smag til med salt.
16-24 tigerrejer
8 træspyd
godt brød
frisk kølig hvidvin
Klip rejerne op og fjern den sorte tarm fra ryggen. Sæt 2-3 rejer på hvert spyd og grill rejerne til de er røde på hver side.
Server mangosalsaen med tigerrejespyd, aïoli, godt brød og kølig hvidvin.
Velbekomme
/smageskeen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar