mandag den 7. februar 2011

Grillet jomfruhummer i pernod med tomatconcassé


En super delikat og lækker forret!

Bedømmelse: *****(*)

Ingredienser:
4 store jomfruhummer eller alternativt 5 haler
2 dl pernod
2 spsk paprika
1 fed hvidløg

4 spsk olivenolie
4 tomater
1 bundt koriander
1 bundt purløg
1 lime
3 forårsløg
5 spsk extra jomfruolivenolie

Varm olivenolien op på en pande. Sautér hakket hvidløg i olien. Tilsæt paprika og pernod. Kog det hele ind til en tyk sovs. Stil marinaden til side.
Flæk jomfruhummerne. Start med at skære fra hovedet ned til halen. Fjern den sorte tarm langs halen og mavesækken.
Læg jomfruhummerne i en stor bradepande. Pensl dem med marinaden.

Udkern tomaterne og skær dem i små tern. Snit forårsløg, koriander og purløg fint og bland det med tomaterne. Riv limefrugten deri. Tilsæt presset limesaft og jomfruolivenolie. Krydr med salt og peber.

Grill jomfruhummerne på i ovnen ved 250 gr i 8-10 minutter (eller 5-6 minutterpå en grill). Hold øje med dem.

Anret med tomatconcassé i midten og haler udenom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar