onsdag den 9. februar 2011

Blåmuslinger med creme fraiche



Bedømmelse: ****

Dette er et herligt alternativ til den helt klassiske udgave af Moules Marinieres.
Creme fraichens fedme giver muslingerne et dejligt kærkomment modspil.

Ingredienser:
Blåmuslinger
Løg
Hvidløg
Smør
Frisk estragon
Hvidvin
Cremfraiche 18%

Skrub og rens muslingerne - kassér dem som ikke lukker sig når der skrubbes/bankes på skallen.
Sauter løg og hvidløg i lidt smør til løget er klart. Tilsær halvdelen af hvidvinen.
Kog til den er næsten fordampet. Tilsæt estragon og resten af vinen.
Når dette koger, tilsættes muslingerne. Læg låg på og drej gryden lidt rundt (således at de nederste muslinger ikke ligger nederst i lagen hele tiden)
Når muslingerne har åbnet sig tages de op af gryden og puttes i en skål med sølvpapir over så de holdes varme.
Kog lagen lidt ned.

Anret muslingerne på store tallerkener, hæld lagen over og anret med en stor skefuld creme fraiche.

Velbekomme
/ smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar