torsdag den 21. april 2011

Grov remoulade


Bedømmelse: ****

Denne remoulade-opskrift kommer fra kogebogen Grundkøkken af Nicolai Kirk og Mikkel Maarbjerg. Dog med lidt ændrede mængder, så som flere kapers og med tilføjelse af hvidvinseddike. Jeg synes at den er væsentligt bedre end mange andre opskrifter jeg har prøvet. Remouladen bliver lækker gul og dejlig rund og syrlig i smagen -sådan som en remoulade bør være.

Ingredienser:
1 pastinak
1 gulerod
1 spsk smør
1 spsk god karry
1 dl hvidvin
1 ½ dl mayonaise
½ dl yoghurt
3 spsk kapersbær (de store)
3 drueagurker
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber

Skær gulerod og pastinak i små firkanter. Sauter dem i smør indtil de er gyldne og let møre. Tilføj karry og hvidvin, og kog under låg indtil hvidvinen kogt væk.
Blend med en stavblender. Den må stadig gerne være lidt grov i det.
Tilføj yoghurt og mayonaise. Hak drueagurker og kapers fint. bland sammen og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.

Velbekomme
/ smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar