torsdag den 21. april 2011

Brasierede svinekæber i øl




Bedømmelse: ******

Fantastisk, fantastisk, fantastisk.
Svinekæber kan være brasieret tørre og kedelige, eller de kan, som her, være skønne og saftige.

Ingredienser til 2 pers:
6 svinekæber
1 lille løg
timian
æblemost af 3 æbler
½ l god kalvefond
1 porter
1/3 knoldselleri
smør
2 æbler
peberrod

Tilbehør:
Pastinak, selleri og kartofler i 1x1 cm tern
Olie
Krydderurter (rosmarin, merian eller timian)

Kæber: Brun svinekæberne godt i en stegegryde, hak løget fint og lad det brune med i et par minutter. Tilsæt mosten af de 3 ælber (eller ca. 2-3 dl købe most) og en dusk timian. Kog ned til det halve.
Tilsæt kalvefond og skru ned så det bare står og småsimre i ca ½ time.
Når den halve time er gået tilsættes porteren. Lad stå i endnu ½ time.

Fritter: Bland rodfrugttern med olie, salt og hakkede krydderurter. Stil i ovn ved ca. 175 grader varmluft. Når de er næsten møre skrues der op på grill og ca. 250 grader, så de bliver sprøde.

Mos: Skræl imens sellerien og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand og smør, så det dækker sellerien halvt. Lad sellerien simre under låg, til den er mør og vandet er næsten kogt væk. Skræl æblerne og skær dem i mendre stykker og kog dem med. Pas på at vandet ikke koger helt væk. Blend selleri og æbler til en grov mos og smag det til med lidt salt.

Kæber: Tag kæberne op og sigt saucen. Glacer nu kæberne. Lige inden de er færdige krydres de med salt og peber på begge sider.

Anret med mos nederst, derpå svinekæber og en håndfult frit-tern og slut af med friskhøvlet peberrod.

Voila - fantastisk simre- og gæstemad.

Mums filibaba og velbekomme
/ smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar