torsdag den 21. april 2011

Kanelsnegle



Bedømmelse: *****

Dette er til dato den bedste opskrift på kanelsnegle fra Det skandinaviske køkken af Trine Hahnemann. Super bløde og lækre i dejen og fyldt med det herligste kanelfyld.

Ingredienser til ca. 20-25 snegle:
50 g gær
½ l lunken mælk
150 g blødt smør
1 æg
850 g hvedemel
½ tsk salt
150 g sukker
1 tsk stødt kardeomme

Fyld:
200 g blødt smør
135 g sukker
6 tsk stødt kanel

Glasur:
Enten det almindelige flormelis med lidt vand i, eller smeltet chokolade med lidt nutella (som på billedet)

Varm mælken. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Bland smørret i, tilsæt æg og rør. Tilsæt mel, salt og kardemomme og rør til en fast dej.
Ælt dejen i ca. 5 minutter, hvorefter den skal efterhæve i en skål i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 220 grader.

Bland imens fyldet helt sammen med en dejskraber.

Del nu dejen i 2 lige store stykker. Rul dem ud til ca. 30 x 40 cm, gerne ca. ½ cm i tykkelsen.
Smør halvdelen af fyldet på hele dejen med dejskraberen. Rul nu dejen på den lange led, så pølsen bliver så tyk som muligt.
Skær hver af pølserne i 1½ - 2 cm tykke skiver.
(Vend dejen for hvert skær, således at den ikke bliver helt trykket flad)

Kom sneglene på en bageplade med bageparpit og tryk dem flade og fine.
Lad dem hæve i ca. 20 min.
Pensl med 1 sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i 12-15 min.

De er i øvrigt også fantastiske at fryse, så kan man lige tage en enkelt op til søndagsmorgenbordet.

Velbekomme
/ smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar