søndag den 18. september 2011

Blomkålsuppe



Bedømmelse: ****

Denne supper er ganske lækker. Den er en smule fed i smagen selvom jeg allerede havde skåret ned på fløden. Med en lille protion er den dog super lækker.


Ingredienser:
1 blomkålshoved
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk olie
3 dl. mælk
1 ½ dl. fløde
2 dl. kyllinge- eller grøntsagsfond
persille
20 mandler
citronsaft


Del blomkålen i buketter og tag 1/3 fra (de små og mest perfekte).
Hak løg og hvidløg og sauter løgene i olien. Når de er blevet klare tilsættes blomkålen (den uperfekte del...) og steges med i nogle minutter.
Tilsæt fond, mælk og fløde pg lad det simre i 10 minutter.
Blend suppen og smag den til med sakt, pebber og evt. lidt citronsaft.
Put det resterende blomkål i suppen og lad den simre videre i ca. 5 minutter.

Skær imens mandlerne i aflange stykker og rist dem på en tør pande.
Snit persillen.
Anret med suppe, dernæst mandler og persille.

Velbekomme
/ smageskeen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar