onsdag den 30. september 2009

Braiseret oksekød i rødvin


Bedømmelse: *****

Til 4-6 personer

1 kg snøret okseklump eller enden mager udskæring
50 g smør
3 spsk olivenolie
1 løg
2 gulerødder
1 stængel bladselleri
1 ds. hakket tomat
1 spsk tomatpure
½ - 1 flaske rødvin (gerne en god én)
2-3 spsk okse fond (evt. touch of taste)

Hak løg, gulerødder og bladselleri fint. Smelt smør og olie i en stor sauterpande. Svits løg, gulerødder og bladselleri heri i ca. 10 min. Tilsæt kødet og brun det på alle sider. Krydr med salt og peber, tilsæt 2 dl rødvin, og kog til det er fordampet. Si væden fra de hakkede tomater, og tilsæt dem derefter sammen med tomatpureen. Tilsæt fond og ca. 3 dl. vand. Suppler med rødvin til ca. halvdelen af kødet er dækket!
Bring det i kog og lad det småsimre i ca. 1 ½ time. Tilsæt mere bouillon, vand og rødvin undervejs hvis det er nødvendigt -det må endeligt ikke koge ud…
Tag kødet op og hold det varmt. Si de grove grøntsager fra skyen og hold saucen varm.
Skær kødet i skiver og server det sammen med saucen, rodfrugtmos og grillede kantareller og asparges. Rigtig lækker gæstmad med masser af god smag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar