søndag den 29. august 2010

Mother

*****

I går var vi ude at spise på den nye pizzarestaurant Mother i Kødbyen. Netop hjemvendte fra pizzaens moderland, var forventningerne (og kravene) sat højt op. De blev til fulde indfriet.

Mother er som de fleste andre steder i Kødbyen præget af den tidligere funktion som kødgrossist. Dette er blødt op med træ som tema. Langs den ene endevæg er der stablet træ, i midten af rummet er det åbne køkken, men en enorm stor stenovn. Hvert bord er prydet med dels et stearinlys i et stykke træ og en Rosemarin. Stedet er autentisk og helt nede på jorden.

Vores forret bestod af Bruchetta misto og der kom én med bønner og lidt stærk tomatsauce, én med bønnepuré (tror at det var kikærter og rosemarin) og endeligt én med bøffelmælksmozzarella og en italiensk blød, cremet og stærk pølse som jeg desværre har glemt navnet på. Sidstnævnte bruchetta smagte himmelsk.

Efter forretten kom den søde unge mandlige tjener og spurgte om han skulle sætte gang i pizzaerne eller om vi hellere ville vente lidt... Dette er en fin lille gestus.

Pizzaerne kom og var helt fantastiske. Jeg fin én med prosciutto. Dejlig sprød bund som havde den tydelige "brændte" smag af at have været i ovnen. Lækker mozzarella, tomatsauce, pesto og friske coktailtomater ovenpå.

Mother er et dejligt uformelt sted. Regningen blev ca. 950 kr. for 4 personer inkl. vin. Vi kommer helt bestemt tilbage en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar